FuerzA specifieke mentale jeugdbegeleiding

Anja van Gompel van Fuerza balance heeft een uitgebreide expertise op vlak van jongerenbegeleiding. (o.a. mental coach Vlaamse wielerschool Herentals en mental coach jeugd Lierse). Bovendien heeft zij ervaring in de ondersteuning van jonge olympische sporters.

Bepaalde mentale en sociale vaardigheden kunnen al zeer goed op jonge leeftijd getraind worden.

Net als fysieke, technische en tactische aspecten is het mentale aspect een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van een jonge sporter. Ons doel is om de jongere vertrouwd te maken met mentale en sociale vaardigheden die zowel een positieve invloed hebben op het leven in de sport als het leven daarbuiten (school, gezin, vriendenkring, toekomstige job).

Afhankelijk van de leeftijd wordt mentale training op een zeer ontspannen, interactieve, soms speelse manier gegeven. De jongere leert om te gaan met verschillende situaties en krijgt een beter inzicht in zichzelf en de reactie op diverse omstandigheden.

Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan het controleren van gedachten en emoties, wat is concentratie en hoe kan ik het verbeteren, zelfvertrouwen, omgaan met druk van buitenaf of zichzelf, discipline, communicatie, uiten van gevoelens, het richten van aandacht, relaxatie, omgaan met zichzelf en anderen, doelen, het verbeelden en zich kunnen inleven in bepaalde situaties,…

De bedoeling is de passie voor de sport te behouden of zelfs te vergroten en uitval te verminderen.

Voor vrijblijvende informatie of specifieke vragen kan u steeds terecht op van.gompel.anja@telenet.be of op het nummer 0495 91 71 34

Comments