Sporthypnose

Fysieke uithouding, technische kwaliteiten en tactisch inzicht is niet voldoende als topsporter om je te onderscheiden.

Je mentale capaciteiten spelen een zeer belangrijke rol en kunnen echt het verschil maken.

Sporthypnose is één van de doeltreffende manieren om hierin een topper te worden.

Als sporter heb je te maken met spanning, prestatiedruk, je zelfvertrouwen, overwinnen van twijfels, blessures, winst en verlies en alles wat sport boeiend, leuk maar soms ook zwaar maakt.

Via hypnotherapie aangepast aan jouw persoonlijke behoeften (sterktes en aandachtspunten) kan je een nog sterkere, weerbaardere sporter worden.

De hypnotherapie wordt steeds gecombineerd met een mentaal stappenplan.

 

Hypnose is een vorm van trance, een relaxte bewustzijnstoestand. Als sporter heb je dit gevoel zeker al wel eens beleefd. Het is een toestand van diepe ontspanning waarbij contact kan gemaakt worden met het onderbewuste.

Met behulp van MRI-scans en Elektro-encefalografie (EEG) zijn hersenfysiologische correlaties van trancetoestanden duidelijk aangetoond. Al door enkele hypnose-sessies ( soms zelfs na één) kunnen duidelijke veranderingen worden vastgesteld. Mede daarom worden hypnose en aanverwante technieken wereldwijd meer en meer gebruikt ook in de sportwereld.

 

Anja van Gompel is gediplomeerd hypnotherapeut

Member of National Guild Of Hypnotists

Specialisatie Masterclass Sporthypnose

 

Voor meer info of afspraak: van.gompel.anja@telenet.be of 0495 91 71 34

Prijs van een sporthypnose sessie bedraagt 58 euro

 

 

Normen en waarden: Ethische code

 

•Alle gegeven informatie tijdens een consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen therapeut en cliënt.

•Het welzijn van de cliënt staat steeds centraal en de hypnotherapie wordt uitgevoerd in samenspraak, met toestemming van de cliënt

•De vrije keuze van de cliënt staat steeds voorop en wordt altijd gerespecteerd.

•Ik richt mij uitsluitend op het therapeutische en genezende aspect van hypnose en distantieer mij van het gebruiken van hypnose voor andere doeleinden (bv showhypnose).

•Er zal geen hypnose worden verricht wanneer uit het gedrag, het voorkomen of gegeven antwoorden van de cliënt blijkt dat hij geholpen zou moeten worden door een arts, psychiater of psycholoog. In een dergelijk geval zal hypnotherapie alleen worden toegepast na onderzoek en toestemming van die arts, psychiater of psycholoog.

•Als gediplomeerd hypnotherapeut ben ik niet gemachtigd om diagnoses te stellen of medische handelingen te verrichten. Hypnotherapie kan nooit een vervanging zijn van noodzakelijke geneeskundige zorgen en/of ingrepen of professionele psychologische begeleiding. Het kan wel een belangrijk hulpmiddel betekenen.    

 

 

 

 

 

Comments